Woningcorporatie Oosterpoort heeft in Malden (bij Nijmegen) de wijk Broekkant geherstructureerd. Bestaande woningen zijn bijna allemaal gesloopt. Een aantal woningen werd gerenoveerd en 74 woningen werden nieuwgebouwd. De inrichting van het openbaar gebied maakte het project compleet.

Prestatiegericht aanbesteden, renovatie en nieuwbouw van woningen Broekkant in Malden

Directeur-bestuurder Jan Verbeet van Oosterpoort: “Voor ons was Broekkant het eerste project dat met ondersteuning van Aardvast prestatiegericht werd aanbesteed. Vijf marktpartijen (achteraf te veel) werden gevraagd een aanbieding te maken op basis van de vraagspecificatie en een marktconform budget. Zij werden uitgedaagd om meer te bieden dan werd gevraagd. Op deze manier konden marktpartijen zich van elkaar onderscheiden.

De beoordeling werd door een beoordelingscommissie gedaan, bestaande uit de gemeente, welstand, Oosterpoort en een aantal bewoners. Doordat bewoners betrokken waren bij de beoordeling van de plannen, ontstond een groot draagvlak voor het project. Zij hadden namelijk het gevoel dat er wat te kiezen was. De bestemmingsplanprocedure was mede hierdoor slechts een formaliteit.

Marktpartijen hadden een hogere kwaliteit aangeboden dan was gevraagd. De winnende aanbieder (Veluwezoom Verkerk) bood een EPC aan die ruim 40% lager was dan gevraagd! (0,4 aangeboden – 0,7 gevraagd). Bij de te leveren prestatie behoorde ook het onderhoud. De onderhoudskosten waren 50% goedkoper aangeboden dan Oosterpoort gewend was uit te geven. Oosterpoort heeft daarom het onderhoud voor 25 jaar uitbesteed aan Veluwezoom Verkerk. De woningen zijn in 2011 opgeleverd.”

We vertellen u graag in detail over onze aanpak en successen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende verkenning wat we voor u kunnen betekenen!